Skapa gott liv på boendet

Stort tack för ert deltagande och intresse på vårt webbinar 15:e mars! 
Nedan finns presentationen med de bilder vi visade och videoupptagning ifrån webbinariet.

Vill ni ha prisuppgift på
MinMemoria och/eller Televindu så skicka info om antal boende och äldreboenden till mig så återkommer jag med det. 
Vad tyckte du om webbinariet? Ge oss gärna oss er feedback och synpunkter genom att fylla i det korta formuläret nedan, det är anonymt om ni inte fyller i kontaktuppgifter. 

Vi älskar feedback!

Kort info om innehållet

Jane Lindell Ljunggren driver demensboendet Hattstugan på södra Gotland och är ofta anlitad som utbildare och expert inom äldreomsorg. Hon kommer berätta om hur viktigt det är att vi använder levnadsberättelsen för att se personen bakom sjukdomen och hur viktig kännedomen om vars och ens levnadsberättelse är, för att vi ska kunna ge den bästa individuella omvårdnaden. 

Fredrik Westergaard ifrån Wera Welltech berättar om tjänsten ”MinMemoria” som gör levnadsberättelsen digital och möjliggör det lättare för personalen att lära känna de boende, flera anhöriga och personalen kan kontinuerligt uppdatera levnadsberättelsen. Det är enkelt att skicka meddelande och berätta om upplevelser som sker på boendet till de anhöriga och lätt att visa favoritbilder. 

Genom att bättre veta vad den enskilde tycker om blir det enklare att ordna aktiviteter. Genom tjänsten ”Televindu” blir lättare att välja en film då innehållet är anpassade för personer med demens. Det är lugna filmer som väcker minnen och startar bra samtal, går bra att använda både som underhållning och som terapi. 

Marthe Tverbakk Tjærandsen ifrån VilMer  har stor kompetens inom personcentrerad vård med sin bakgrund som arbetsterapeut och från arbetet med MinMemoria där hon ofta föreläser. Hon berättar om hur VilMer jobbar med kundvård och försöker göra det så lätt som möjligt att implementera tjänsterna på ett äldreboende. 

Målgrupp – Skapa gott liv på boendet
Du som brinner för personcentrerad omsorg.
Du kan tex vara socialdirektör, c
hef på äldreboende, utvecklingsledare, verksamhetsutvecklare, aktiverare eller omsorgspersonal. 

 

Copyright 2024 © All rights Reserved. Hemsida Webbdesign Interwebsite Webbyrå