Utbildning digitala terapidjur

Inför digitala terapi och sällskapsdjur

För att lyckas på bästa sätt med att införa och använda de digitala terapi och sällskapsdjuren i verksamheten erbjuder vi utbildning av personalen. Detta i samarbete med Jessica Svensson som har mångårig erfarenhet med levande vårdhundar och även digitala terapidjur. Personalen får värdefull kunskap om att arbeta med digitala terapidjur på ett personcentrerat sätt som blir hållbart och skapar stort värde över tid.

Jessica Svensson

Ge personalen rätt förutsättningar

Att köpa ett digitalt terapidjur men inte riktigt veta hur de används på bästa sätt är onödigt tycker vi. Vi behöver utbilda personalen så de kan maximera den fantastiska nyttan som kan uppstå. 

Vi samarbetar med ”Hand Hund & Hälsa” som drivs av Jessica Svensson. Hon har länge jobbat inom omsorgen länge med sina vårdhundar och utbildar kontinuerligt nya fantastiska hundar och deras hundförare. Hon ser de digitala terapidjur som ett fantastiskt bra komplement till den sociala tjänstehunden. När den riktiga hunden inte finns på plats kan ett digitalt terapidjur göra stor skillnad för den enskilde.

De digitala terapidjuren är ett komplement till den övriga vård och omsorg som bedrivs i verksamheten. Djuren kan ge den enskilde en ökad livskvalitet och ett ökat välbefinnande genom att vara nära och umgås med djuret.

De digitala terapidjuren svarar på klappar, kramar, rörelse och upplevs likt ett riktigt djur. De skapar lugn, trygghet och startar samtal och meningsfullhet. 

Via närvaron av djuret kan det uppstå spontana samtal och minnen från egna djur. Djuren kan ge lindring av ångest och oro, avledning från en negativ tanke och motivation till en ökad sysselsättning och ett engagemang som ger en god stimulans.

Genom att använda digitala terapidjur som en robotkatt eller robothund har man även sett fördelar som minskad känsla av ensamhet, minskad användning av lugnande läkemedel ökad glädje och tillfredsställelse.

Digitala terapidjur kan användas både som sällskap och insats. Men det är viktigt för personalen att veta hur man ska använda de digitala terapidjuren på rätt sätt i verksamheten.

Jessica utbildar i att introducera och använda digitala terapidjur inom vård och omsorg. Hon utgår från ett personcentrerat arbete. Digitala terapidjur är inte för alla men där det fungerar gör det verkligen en stor skillnad för både den enskilde, personalen och verksamheten.

Det finns olika utbildningspaket att välja mellan. Utbildningen kan ske online eller fysiskt på plats beroende på vart i landet som din verksamhet befinner sig.

Utbildningspaket 1: Jessica utbildar ett boende i taget och har fokus på just den verksamheten.
Kostnaden är 9500 kr exklusive moms.

Utbildningspaket 2: Kommunen eller vårdbolaget sammanslår utbildningen där flera verksamheter får ta del av kompetensen samtidigt.
En utvald personal per boende blir utbildad och ansvarig att implementera arbetet i sin verksamhet. I detta alternativ blir kostnaden till ett bättre pris per boende.

Vid intresse ta kontakt med Jessica för vidare dialog eller oss på Wera Welltech så ska vi uppfylla dina önskemål ihop!

Kontakta oss

I webbshopen har vi lagt med ett utbildningspaket där ni får en hund och en katt eller om ni vill lägga till utbildning i det paket ni själva skapar. 

Utbildningspaket med robotdjur

Utbildning inkl. två digitala terapidjur

11900kr exkl moms (14875kr inkl moms)

Utbildningspaket utan djur

Utbilda personal i användning digitala terapidjur

9500kr exkl moms (11875kr inkl moms)

Copyright 2024 © All rights Reserved. Hemsida Webbdesign Interwebsite Webbyrå