Välkomna till webbinar torsdagen 1:a juni!

När kroppen inte längre klarar av och förmågan att åka ut på utflykter försvinner blir det väldigt viktigt att ha meningsfulla och personligt anpassade aktiviteter på det boendet man bor på. 

På ett boende i Göteborg uttryckte man just denna önskan att tillgodose deras boendes behov av att besöka platser och vara med på aktiviteter som de äldre inte kunde ta sig till fysiskt. Det påverkade även personalen negativt som ville tillgodose sina hyresgästers behov. 
Lyssna på testledaren Lotta ifrån Göteborgs stad som berättar om hur de gjort  en behovsformulering som sedan presenterades via testbädden AllAgeHub. Olika företag svarade på hur de löste behovet och de valde i projektet  att testa ”Digitala Upplevelser” som kontrollerat testades och utvärderas på vård och omsorgsboendet med positiva resultat. 

Digitala Upplevelser” ifrån VilMer hjälper till med upplevelser anpassade för målgruppen och att även skapa ”aktivitetsplaner” för att underlätta för personalen. Lone som grundade konceptet ”Aktivitetsdosetten” ser det som självklart att lika viktigt med läkemedels regelbundenhet är personcentrerade aktiviteter för att skapa hälsa och välbefinnande. Med 25 års erfarenhet inom demensomsorgen delar hon med sig av sin erfarenhet. 

Agenda

Bra att veta

Vi som presenterar:

Lotta Lone och Fredrik
 

Ann-Charlotte Arlbrandt är omsorgshandledare och testledare på AllAgeHub inom Göteborgs stad. Jobbar på boendet som testat och utvärderat tjänsten ”Digitala Upplevelser”. 

Lone Koldby  är fysioterapeuten som grundade ”Aktivitetsdosetten” och som nu är en del av VilMer sen 2022. Lone har 25 års erfarenhet av äldreboende och äldreomsorg och är en angelägen pådrivare för att säkerställa en god ålderdom  och omsorg för alla. Hon jobbar bl.a. med att ta fram Aktivitetsplaner i Digitala Upplevelser idag.

Fredrik Westergaard är VD för Wera Welltech  och vill fler ska få ett gott liv livet ut och använda oss av välfärdsteknik och digitalisering och göra skillnad för den enskilda personen, familjer och för omsorgspersonal. Han har jobbat inom Region Gotland som utvecklingsledare med fokus e-hälsa och välfärdsteknik och har bakgrund som verksamhetsutvecklare, förändringsledare och datavetare.

Varmt välkommen att ta del av en inspirerande timme! 

Läs mer om tjänsten

VilMer Digitala Upplevelser är en tjänst som underlättar att erbjuda personcentrerade aktiviteter via en TV, surfplatta eller mobil. Det är filmer anpassade för äldre och demenssjuka, bildspel, samtalslekar och andra digitala upplevelser. Ni får tillgång till ett unikt och anpassat bibliotek med filmer gjorda och anpassade för personer på äldreboende och med demens. 

Se film ifrån vård och omsorgsboendet i Göteborg:
https://goteborg.se/wps/portal/enhetssida/grevegarden/aktuelltarkiv/aktuelltsida/c0979c97-9ae5-449d-a146-6ed1eef5192a  
Slutrapport ifrån testet på AllAgeHubs hemsida:
https://allagehub.se/2023/04/21/nu-finns-det-nya-slutrapporter-fran-alingsas-och-goteborg-att-ta-del-av/

Digitala Upplevelser
Logga VilMer

Copyright 2024 © All rights Reserved. Hemsida Webbdesign Interwebsite Webbyrå