Silviahemmet besökte i tisdags Hattstugan i När på Gotland. Det prisade demensboende startades 1994 av systrarna Jane Lindell Ljunggren och Pia Lindell och har varit ute till försäljning i 2 år då det är dags för ägarna att gå i pension. Nu är det klart att drottningens stiftelse vill köpa Hattstugan.

Wilhelmina Hoffman poängterar till Helagotland.se att Silviahemmet är en ideell stiftelse utan vinstintressen.

– Det ska fortfarande vara Hattstugan. Det är viktigt att en sådan fin verksamhet, med boende och personal som trivs så bra, ska få finnas kvar på Gotland.

Drottningen och övriga i Silviahemmets styrelse, Silviahemmets rektor samt koordinator bjöds på kaffe och tårta tillsammans med boende på Hattstugan. 

Wera Welltech och VilMer har ett nära samarbete med Hattstugan och vi ser nu framemot att få utveckla det samarbetet ihop med de nya ägarna.  

Se de fina bilderna ifrån besöket här.

Silvia hälsar på Hattstugan
Fotograf: Yanan Li, Silivahemmet. "Drottningen är ju som hon är, hon gick runt bland pensionärerna och personalen. Hon är ingen som står en bit ifrån, utan hon gick fram och lade sin hand på deras axel. Hon är väldigt fin mot de äldre", säger Hattstugans grundare Jane Lindell Ljunggren.
Fotograf: Yanan Li, Silivahemmet
Fotograf: Yanan Li, Silivahemmet
Silvia och Jane
Fotograf: Yanan Li, Silivahemmet. Drottning Silvia besökte Hattstugan. Bredvid henne står en av boendets grundare Jane Lindell Ljunggren.
Fikastund på Hattstugan
Fotograf: Yanan Li, Silivahemmet. Längst bak i bild syns grundarna Pia Lindell och Jane Lindell Ljunggren. Till vänster syns socialnämndens ordförande Rolf Öström, som står bredvid Silviahemmets rektor Wilhelmina Hoffman. Vid bordet sitter landshövding Anders Flanking.
Silvia på hattstugan
Fotograf: Yanan Li, Silivahemmet. Drottning Siliva besökte demensboendet Hattstugan i När. Här sitter hon bredvid Mari Ann Olovsson.

Copyright 2024 © All rights Reserved. Hemsida Webbdesign Interwebsite Webbyrå