Kan man spela in ett poddavsnitt utomhus, i en botanisk trädgård, med koltrastens sång som bakgrund? Ja, det kan man! Linda och Mattias drog till Gotland några dagar i maj 2022 (bästa tiden på året) för att se vad “öjn” hade att erbjuda inom vårt intresseområde.

Lyssna när vi intervjuar Fredrik Westergaard på Wera Welltech. Med lång erfarenhet av diverse IT-projekt och införande av välfärdsteknik i äldreomsorg, så har han mycket värdefull kunskap att dela med sig av. Ett citat som kommer bli bevingat är: “IT har inget värde om det inte skapar värde för människan”. Och med det som utgångspunkt så resonerar vi om spännande teknik som verkligen sätter människan i centrum, även när hen har blivit äldre.

Lyssna på avsnittet här.

Podd - äldreomsorgsnördarna

Vi diskuterar hur ny teknik, som VilMers tjänster MinMemoria, Televindu och VR, kan användas för att sätta människan i centrum. Dessa innovationer har potential att revolutionera hur vi ser på äldreomsorg genom att erbjuda verktyg som främjar social interaktion, personlig utveckling och mental stimulans. Fredrik poängterar vikten av att teknik ska vara enkel att använda och tillgänglig för alla, särskilt för dem som kanske inte är vana vid digitala verktyg.

Fredrik delar också sina tankar om framtidens äldreomsorg och hur vi kan arbeta för att säkerställa att äldre människor får den respekt och omsorg de förtjänar. Han betonar vikten av att se tekniken som ett stöd för vårdpersonalen, snarare än en ersättning, och hur man genom rätt användning av teknik kan skapa en mer personcentrerad och meningsfull vård.

Vi får också höra om de utmaningar och möjligheter som kommer med att implementera välfärdsteknik i äldreomsorgen. Fredrik lyfter fram behovet av utbildning och support för att säkerställa att tekniken används på rätt sätt och verkligen kommer de äldre till godo. Han betonar också vikten av att lyssna på de äldre och omsorgspersonalen för att utveckla lösningar som möter deras verkliga behov.

Sammanfattningsvis ger detta avsnitt en inblick i hur innovativ teknik kan bidra till en mer human och inkluderande äldreomsorg. Fredriks passion för att använda teknik för att förbättra människors liv är tydlig, och hans arbete på Wera Welltech är ett inspirerande exempel på hur teknik kan användas för att skapa en bättre framtid för oss alla.

Lyssna på avsnittet här och ta del av ett inspirerande samtal om hur vi kan använda teknik för att skapa värde för människan, oavsett ålder.

Copyright 2024 © All rights Reserved. Hemsida Webbdesign Interwebsite Webbyrå